Wie zijn de Trattori Cantanti?

Trattori Can… watte??

De naam ‘Trattori Cantanti’  is een  knipoog  naar de plek waar het koor de eerste jaren van zijn bestaan repeteerde: de showroom van een dealer in landbouwwerktuigen. Elke dinsdagavond repeteerde  het koor daar te midden van reusachtige tractoren die, met wat fantasie, een onderdeel van het koor leken. Het waren net ‘zingende tractoren’, of op zijn Italiaans: trattori cantanti.

Wat zingen wij?

Wat zingen we niet, is misschien een betere vraag. Popsongs uit de jaren zestig, zeventig  en tachtig staan op het programma naast werken van klassieke componisten. Ook een ‘moderne klassieke’ componist als Eric Whitacre tref je op de lessenaar. Trattori Cantanti zorgt voor verrassende concerten, waar het plezier in zingen van afstraalt.

Muzikale leiding

Met een energieke, positieve en zeer muzikale auditie wist Mari’an van Loon in 2014 de leden van Trattori Cantanti met gemak ervan te overtuigen dat zij de enig juiste opvolger van oprichter Hugo Lohmann zou zijn. Als muzikaal leider,  klassiek geschoold zangeres en inspirerende zangpedagoge laat ze de zangers steeds weer een stap boven zichzelf uitstijgen. ‘Zingen met plezier’ is haar motto en dat laat ze koor èn publiek voelen.

Gezelligheid

Trattori Cantanti werkt hard voor zijn concerten, maar er is ook aandacht voor gezelligheid!